Még mindig nehéz megszokni, ha valaha meglehet egyáltalán, hogy ha december van, akkor itt nyár van, megkezdődik a nyári szünet.  Amikor karácsony van, akkor meleg van és nem hideg....bár idén 23.-án elég hűvös volt, már már elgondolkodtam egy forralt bor készítésén, de 24.-ére szentestére szép időnk lett....

Itt a világ eme felén nem ünneplik a december 6.-át, és a Szentestét sem....Most hogy Lili egyre nagyobb és ezt a karácsonyt már megérti, mi is történik, úgy gondoltuk, hogy úgy ünneplünk, ahogy otthon is tennénk.....December 5.-én este kiraktuk az ablakba a cipőinket, és 6.-án megérkezett a Mikulás:) Lili mivel egy fantasztikus gyermek, csokikat kapott, nem virgácsot és ez vonatkozott ránk is :) mi is jó gyerekek voltunk Péterrel :)




Minden évben elhatározom december elején, hogy küldünk haza a családnak valami apróságot Karácsonyra, de ha nem is sikerül kis csomagot küldeni, akkor képeslapot küldjünk....Idén nagyon ügyesek voltunk, sikeresen bevásároltunk és elküldtük időben a csomagokat :) A titkos csomagok meg is érkeztek Karácsony előtt :)


Lilivel még ünnepeltünk a játszóházban is. Mostanában nem voltunk, de egyik reggel lent játszottunk a játszóház játszóterén és meghívtak minket a karácsonyi ünneplésre....Nagyon szép időnk volt, a gyerekek szuperül érezték magukat...Együtt játszottunk a játszótéren, majd megtízóraiztunk, és a végén jött a Télapó is, merthogy itt a Télapó hozza az ajándékot karácsonyra:) Szuper kis nap volt, Lili egy nagyot aludt délután a sok móka után :)




Péter 24-én dolgozott utoljára és csak következő év január 8.-án megy legközelebb dolgozni....Leállás van az egész városban, a közintézmények bezárnak, és mivel a nyári szünet kezdődik, így sok család ilyenkor megy el nyaralni....Ki is ürült a város, nyugi van.....Végre mi is tudunk együtt menni kirándulni....


Péterrel azt beszéltük, hogy idei Karácsonyunk nagyon jó volt.Tavaly azért volt jó mert itt volt velünk Eti néni, Péter anyuja, idén azért volt jó, mert Lili is segített a készülődésben és sok barátunk is velünk vacsorázott Szenteste.

A karácsonyi menü húsi leves volt, töltött húsival és krumpli pürével, és csináltam bejgliket. Sok sütit nem sütöttem, mert nálunk mostanában nem fogynak a sütik.

Nagyon izgultam a vacsi miatt. Biztos ami biztos vettünk egy Bacardit hozzá colát, limeot és mentát. A vendégeket kis koktéllal vártam, a vacsi után meg társasoztunk egyet....Van választék, az évek alatt jó kis társasokat gyűjtöttünk össze... A fa alá is került egy újabb darab....Épp tesztelés alatt van, ma lesz a második este, hogy játszani fogunk vele :)






A Karácsony többi napja gyorsan eltelt. Sütöttem  friss bejgliket  és levittük közösen a szomszédainknak. Szemben egy idős házaspár él, akik imádják Csöpit és Lilit:) Még nem voltunk náluk, meg is mutatták a kertjüket. Egy varázskert van a házuk mögött, csodás kis ösvényekkel, mesebeli kis terekkel, kis padokkal és sok-sok szép virággal....Tátott szájjal nézelődtünk, beszélgettünk :)

Mondták bármikor mehettünk Lilivel, hogy megnézhessük a virágokat :)

26.-án kirándulni mentünk egy csodás helyre....Ezeket később képek formájában mutatom meg nektek.

Remélem mindenkinek csodásan telt a Karácsony, jókat etettek és csodás pillanatokat töltöttetek el a családdal, barátokkal:)

Pár nap és itt az évvége....megkezdődött a visszaszámlálás....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése